logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

Deeltafel integrale samenwerking tussen jeugdhulp en v-ggz

Namens ons kennisnetwerk organiseren Anne Steenbakkers en Rob Gilsing in samenwerking met het Verwey-Jonker Instituut Deeltafel 1: Integrale samenwerking tussen jeugdhulp en v-ggz tijdens de online Ontwikkeltafel van Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden. 

Deze bijeenkomst, gepland op donderdag 18 april, richt zich op het thema van integrale samenwerking tussen jeugdhulp en de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen (v-ggz), waar wij onderzoek naar deden. Meld je direct – dat kan tot maandag 15 april – aan via het registratie platform

Met meer dan een half miljoen Nederlandse kinderen die opgroeien in gezinnen waarin een of beide ouders te maken hebben met psychische problemen of verslaving, is de noodzaak tot samenwerking evident. Bij de Deeltafel presenteren we de resultaten van verschillende baanbrekende pilots in de regio Haaglanden, waaronder 'Beter Thuis' en 'Ggz bij Jeugdbescherming west', en gaan we in op de aanbevelingen die hieruit voortvloeien. 

Naast onze Deeltafel worden nog twee verdiepende Deeltafels georganiseerd, gericht op 1. de rol van gender bij huiselijk geweld en 2. onderwijs en jeugdhulp, waar deelnemers de gelegenheid krijgen om te discussiëren over belangrijke vraagstukken binnen deze domeinen. Ook is er een plenair onderdeel. 

Voor meer informatie en het hele programma: kijk hier